آموزش رقومی سازی یا دیجیتایز رستر در QGIS - بخش اول

آموزش رقومی سازی یا دیجیتایز کردن در QGIS – بخش اول. وقتیکه داده جدیدی ایجاد می کنید، قاعدتا باید در مورد عوارضی باشد که روی زمین وجود دارند. برای انجام این کار باید اطلاعات مورد نظر خود را از جایی دریافت کنید.

برای دریافت اطلاعات در مورد عوارض موجود در پروژه خود راه های بسیاری وجود دارد. برای مثال، میتوانید از GPS برای بدست آوردن نقاط در دنیای واقعی استفاده کرده و سپس آنها را در نرم افزار QGIS وارد کنید.

یا میتوانید با استفاده از تئودولیت کار نقطه برداری را انجام داده و سپس مختصات عوارض مذکور را به صورت دستی وارد کنید. یا میتوانید از فرایند رقومی سازی (Digitizing) برای ردیابی عوارض مذکور از روی داده های سنجش از دور کمک گرفته و اطلاعات را از تصاویر ماهواره ای یا تصاویر هوایی استخراج کنید.

خلاصه ای درباره رقومی سازی

رقومی سازی یا Digitizing / برداری سازی (Vectorization) یکی از کارهایی است که یک متخصص GIS به آن نیاز داشته و از اهمیت زیادی برخوردار است. دیجیتایز کردن، فرایند تبدیل رستر به داده وکتور است. برای این کار ابزارهای مختلفی در QGIS ارائه شده است.

تفاوت رستر (raster) و وکتور (vector) چیست؟

آموزش رقومی سازی رستر

در این آموزش ما از داده های آموزشی GIS استفاده می کنیم. برای این منظور رسترهای نمونه نیز ارائه شده اند.

برای انجام این آموزش میتوانید از داده آموزشی QGIS استفاده کنید.

شما تنها کافی است آنها را مانند لایه درون نرم افزار اضافه کنید. با این تفاوت که باید از منوی بالای نرم افزار، قسمت Layer و سپس Add Layer، گزینه Add Raster Layer را انتخاب کنید.

گزینه Add Raster Layer
گزینه Add Raster Layer

با کلیک بر روی گزینه مذکور، پنجره زیر باز می شود:

پنجره افزودن رستر - Data Source Manager
پنجره افزودن رستر – Data Source Manager

سپس در پنجره مذکور و قسمت Raster Dataset، بر روی آیکون … کلیک کرده و سپس از مسیر زیر:

exercise_data/raster/

فایل 3420C_2010_327_RGB_LATLNG.tif را انتخاب کنید. بعد از این کار دکمه Add فعال شده و کافی است بر روی آن کلیک کرده تا رستر مذکور به پروژه GIS شما اضافه شود.

بعد از اضافه کردن رستر مذکور و مشاهده آن در لیست لایه ها، میتوانید بر روی آن کلیک کرده و به گونه ای آنرا جابجا کنید که دیگر لایه ها نیز بر روی آن قابل مشاهده باشند. سپس از ابزار zoom استفاده کرده و ناحیه قرمز مشخص شده در تصویر زیر را برای خود در نرم افزار مشخص کرده و زوم کنید:

هدف ما، رقومی سازی سه زمین زیر است:

در بخش بعدی آموزش به ادامه کار پرداخته و نحوه کار در edit mode را آموزش خواهیم داد.

مطالب مشابه و مرتبطی که به کارتان می آید
نرم افزار QGIS [معرفی و دانلود] آموزش ایجاد وکتور دیتاست افزودن لایه از فایل GeoPackage در QGIS

نظر خود را ثبت کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *